neospacer
[<] 123nu.dk/Lystfisker Forum - mødestedet for lystfiskereFangster.dk på Facebook
fangster_dk Sommerhus på Langeland Top30 P&T i Danmark
Navigering
neospacer

Forside
Tilmeld dig her
Login
Fangstrapporter
Statistik
Info - vejledning
Billeder
Søg rapporter
Kontakt
Kystcup.dk
123nu.dk sommerhus
Antal Rapporter: 74921
Antal Fangster:248647
Medlemmer: 9450

Flod/elv
Laks 24,0kg.
Henrik Møller

Geddefiskeri
Gedde 15,0kg.
Steffen Nielsen

Havfiskeri
Torsk 27,9kg.
Allan Falk
Lange 24,7kg.
Søren Erhard Hansen

Karpefiskeri
Spejlkarpe 21,5kg.
lars rytter

Kystfiskeri
Laks 11,0kg.
per koch

Put and take fiskeri
Regnbueørred 13,9kg.
Lucas- Creutzberg

Trollingfiskeri
Laks 21,6kg.
Claus Sørensen

Åfiskeri
Laks 16,5kg.
Jens Lygum
Havørred 12,3kg.
Jan Gade

...Mere statistik >>

Send nedenstående rapport til en fiskekammerat

Kammeratens e-mail:

Dit navn:  


Fra Jacob Thorman's fangstjournal


(Klik på billedet, for større udgave)
Fangst:
Havørred  3,00 kg.  64cm.   
Konditionsfactor: 1,14


Fangstdato og tidspunkt:
11-10-2002  Tidspunkt: Formiddag

Fangststed:
VestSverige, Lagan Nord for Øsarp 

Metode/agn:
Spin - Spinflue - Rørflue  Rød 

Vind og vejr:
Frisk Nordøstlig vind, Let skyet  2 grader
Beretning:
Vi ankom først til Lagan ved 10-tiden, da vi vidste, at der først ville blive åbnet for vandet ved 11-tiden, men ligesom dagen før, var der sort af mennesker og denne gang var ?vores? pladser allerede optaget. Gode råd var dyre, men valget faldt på at prøve en plads længere nedstrøms, som vi tidligere har haft succes med. Hér var der selvfølgelig også mennesker, men der var dog plads til os. Gårdsdagens fisk på 7,3 kg, havde dæmpet fiskefeberen til det mere menneskelige, og vandet ville kun løbe i 4 timer, så man kunne jo ikke forvente det helt store. Det måtte være Jens-Åges tur til at få fisk, så han fik selvfølgelig lov til at vælge plads.
Skæbnen ville alligevel, at det var mig som fik fisk. Efter ca. 10 min. fiskeri var der en fisk som slog til min spinflue-tackle og i næste kast var der fast fisk. Den fightede godt i strømmen, men var tydeligvis en mindre fisk. Jens nettede fisken og det var en fin han-laks på godt 2 kg. Grundet gårdsdagens moralske skrupler, herskede der ingen tvivl om, at denne fisk skulle genudsættes, da den var farvet.
Så sent på sæsonen kan man kun forvente, at størstedelen af fiskene er farvet, men der bliver gudskelov også taget enkelte blankfisk, men det er nu mest havørred.
Efter en tillykke i whisky, genoptog jeg fiskeriet og i første kast var der fast fisk igen.
Fisken kæmpede en anelse bedre end den foregående, og det viste sig at være en blank havørred på 3 kg og 64 cm. Fantastisk flot fisk og efterfølgende en masse ?Gratiss? (tillykke på svensk) fra svenske medfiskere.
Svenskerne ville langt hellere ha´ en 3 kilos havørred, end en 6 kilos laks. Ja, jeg blev tilmed tilbudt at bytte for netop en 6 kilos laks, men fisk er ikke noget man bytter med, vel!
Efter endnu en stiv whisky og en rygepause, fiskede vi videre. Jeg valgt nu at skifte til en total sort flue, for det kunne da ikke være rigtigt, at man kun kunne fange fisk på røde fluer ? som de ellers havde sagt hos den lokale grejpusher.
Efter en lille times fiskeri, fik jeg et kanon hug. Fisken gik først nogle meter opstrøms og vendte derefter i overflade, og da kunne vi (Jens og 3 lokale svenske medfiskere) se, at det var en temmelig stor fisk. Svenskerne skød den straks til 10 +, hvilke ikke ligefrem lagde en dæmper på nerverne. Den havde indtil nu, i ca. 5 min., opført sig ganske pænt ved at gå frem og tilbage dybt i strømmen, så jeg lagde yderligere pres på min 10,6 fods multirulle stang. Dette resulterede i, at den vendte om og gik nedstrøms, og var overhovedet ikke til at stoppe. Min 0,20 Dyna Cable gled i jævn fart af hjulet, og stjerne bremsen fik et ekstra hak. Det så efterhånden temmelig sort ud, for den havde taget omkring 100 meter line og det virkede ikke til, at den ville stoppe. Så blokkede jeg nærmest bremsen og endelig, ca. 150 meter nedstrøms, standsede den. Jeg kunne ikke løbe efter den pga. træer, så der var ikke andet at gøre end, at håbe på et mirakel.
Endelig fik jeg langsomt line tilbage på multihjulet, men den var ikke meget for det, og så røg krogholdet. Død og helvede!! Seancen havde taget ca. 10 min. og alle var skuffede ? ikke mindst mig selv, som holdt en halv times pause i total tavshed.
Så er det også prøvet!!
Da jeg genoptog fiskeriet, fik jeg endnu en 2 kilos farvet han-laks, som ligeledes fik sin frihed.
Klokken var nu blevet 15.00 og vandstanden gik ned, men Jens havde endnu ikke fanget noget, så han fortsatte, og netop i elvte time fik han fisk. Endnu en fin letfarvet 2 kilos laks kom i nettet og blev på land. Morale eller ej ? han fortjente denne fisk.
2 suveræne fiskedage var ovre og endnu en gang beviste Lagan, at den er med i eliten. Den er måske ikke den smukkeste å/elv, men der er knasme mange fisk.
 Tilbage   Send til en fiskekammerat


Sommerhus på Langeland
© Copyright 123nu.dk/Fangster.dk. Fangster.dk er udarbejdet af
www.123nu.dk der forbeholder sig ret til at bruge materiale, indtastet på Fangster.dk. neospacer
Sponsorer:

Sport Dres