neospacer
[<] 123nu.dk/Lystfisker Forum - mødestedet for lystfiskereFangster.dk på Facebook
fangster_dk Sommerhus på Langeland Top30 P&T i Danmark
Navigering
neospacer

Forside
Tilmeld dig her
Login
Fangstrapporter
Statistik
Info - vejledning
Billeder
   fra åfiskeri
   fra eksotisk
   fra fjordfiskeri
   fra flod/elv
   fra havfiskeri
   fra havn/mole
   fra kystfiskeri
   fra Kajakfiskeri
   fra medefiskeri
   fra P&T
   fra sø/mose
   fra trolling
Søg rapporter
Kontakt
Kystcup.dk
123nu.dk sommerhus
Antal Rapporter: 74929
Antal Fangster:248685
Medlemmer: 9450

Flod/elv
Laks 24,0kg.
Henrik Møller

Geddefiskeri
Gedde 15,0kg.
Steffen Nielsen

Havfiskeri
Torsk 27,9kg.
Allan Falk
Lange 24,7kg.
Søren Erhard Hansen

Karpefiskeri
Spejlkarpe 21,5kg.
lars rytter

Kystfiskeri
Laks 11,0kg.
per koch

Put and take fiskeri
Regnbueørred 13,9kg.
Lucas- Creutzberg

Trollingfiskeri
Laks 21,6kg.
Claus Sørensen

Åfiskeri
Laks 16,5kg.
Jens Lygum
Havørred 12,3kg.
Jan Gade

...Mere statistik >>

Fra Mikael Thiesen's fangstjournal


(Klik på billedet, for større udgave)
Fangst:
Havørred  10,00 kg.  85cm.   
Konditionsfactor: 1,63


Fangstdato og tidspunkt:
16-02-2001  Tidspunkt: Middag

Fangststed:
Sydsjælland og øerne, Falster  

Metode/agn:
Spin - Blink - Søm  18 gr.  grøn 

Vind og vejr:
Jævn Sydvestlig vind, Skyet  3-4 grader
Beretning:
Fangst report: Havørred 10,0 kilo 85 cm. Falster 16-2-2001.

Herunder historien om hin grumme ørred?

Fredag den 16-2-2001 tillod jeg mig at tage en fridag fra kontor nusseriet. Fridagen skulle bruges i havørredens tegn og kursen blev lagt mod syd.

Vel ankommet på en af mine favorit pladser, som vel og mærke ikke er et af de steder folk normalt forbinder med Falster, begyndte jeg fiskeriet.

I starten fik den ikke for lidt med de krasse farver men det gav ikke så meget som et nap. Efter 1½ times forgæves fiskeri skiftede jeg over til noget mere naturtro og fik også ret hurtigt kontakt med en fisk. Denne blev dog ikke hængende ret længe.

Da vad fiskeri på Falster mange steder ikke er hensigtsmæssigt pga. diverse naturlige forhindringer endte jeg "op", på et rev, hvor jeg før har haft held til at fange pæne ørred op til 6 kg.

Her prøvede jeg både lidt ophænger flue foran pirken og lidt boble flåd og flue, hvilket afsted kom 2 hug og 3 efterfølgere. Alle store fisk. Men det kan jeg jo ikke bevise da jeg ikke landede dem.

Nu syntes jeg det var på tide at blive fræk så jeg monterede en spinner. I første kast skilte vandene sig bag spinneren og et eller andet slog til agnen uden at blive hængende. Jeg stod oppe på en sten og havde således fint udsyn ned i vandet. Efter spinneren svømmede moderen til fisken på fotoet?

Jeg har før set laks ved disse kyster og det var formodentlig også en laks, som svømmede efter min spinner. Da uhyret var blot 1½ meter fra mine tå spidser standsede den, sikkert i undren over, hvorfor dens bytte i form af min spinner nu pludselig også kunne flyve? Jeg havde selvfølgelig trukket agnen op af vandet og stod nu der som et klokkefår og gloede på den største laks jeg til dato har set svømme efter min agn noget steds.

Jeg skulle selvfølgelig have serveret spinneren foran dens snude, hvilket jeg i min forbavselse over dyrets størrelse ikke gjorde. Lidt efter vente kræet sin store krop, slog et slag med haleroret og forsvandt. Mit næste febrilske kast resulterede i et overløb på multi rullen og det hele faldt totalt til jorden.

Den næste time overdængede jeg området foran mig med isenkram i alle afskygninger. Man kan vel nærmest sige at jeg tæppe-bombede området. Intet gav det.

Så skulle jeg hjem. Fornuften var delvist vendt tilbage og jeg monterede den mest naturtro pirk jeg havde i blink æsken og vadede ud i håb om at tilbage turen kunne restituere de sidste rester af min selvtillid.

1 kast fast fisk! Kastet var nærmest et loop ud i en lille ydmyg bugt med en ligeså ydmyg pirk. Så startede festen. Fisken huggede 35 meter fra land. Indenfor det næste 2 minutter befandt den sig 150 meter fra land. Derude brugte den den næste ½ time til at lave svømme opvisninger. Jeg havde luret at det nok ikke var en "Grønlænder" så tiden gik rimeligt langsomt.

Til sidst kom den dog til fornuft og jeg pumpede den nærmest ind. Da den var 20 meter fra mig stak den sit store fjæs oven vande og jeg så for første gang fisken, hvorefter jeg fik en anelse "bukkefeber".

I land måtte den dog og?wow sikken en fisk.

Krogen sad dybt forankret i madindtaget. Fisken var syret til og vendte bugen i vejret mens jeg havde den i fangst nettet og led tydeligvis efter skarv angreb, som den har fået mens den har siddet i en eller andens L?. garn. Jeg skyndede at dens chance for overlevelse var lille, så jeg gokkede den?om forladelse.

Som det ses at fotoet er fisken farvet. Men der er ingen å i nærheden af det sted den er fanget. Jeg vil tro den stammer fra en kyst udsætning.
Trods det er jeg glad for min hidtil største havørred ved åben kyst.

Venligste hilsner,

Mikael Thiesen.

 Tilbage   Send til en fiskekammerat


Sommerhus på Langeland
© Copyright 123nu.dk/Fangster.dk. Fangster.dk er udarbejdet af
www.123nu.dk der forbeholder sig ret til at bruge materiale, indtastet på Fangster.dk. neospacer
Sponsorer: