neospacer
[<] 123nu.dk/Lystfisker Forum - mødestedet for lystfiskereFangster.dk på Facebook
fangster_dk Sommerhus på Langeland Top30 P&T i Danmark
Navigering
neospacer

Forside
Tilmeld dig her
Login
Fangstrapporter
Statistik
Info - vejledning
Billeder
   fra åfiskeri
   fra eksotisk
   fra fjordfiskeri
   fra flod/elv
   fra havfiskeri
   fra havn/mole
   fra kystfiskeri
   fra Kajakfiskeri
   fra medefiskeri
   fra P&T
   fra sø/mose
   fra trolling
Søg rapporter
Kontakt
Kystcup.dk
123nu.dk sommerhus
Antal Rapporter: 74848
Antal Fangster:248394
Medlemmer: 9448

Flod/elv
Laks 24,0kg.
Henrik Møller

Geddefiskeri
Gedde 15,0kg.
Steffen Nielsen

Havfiskeri
Torsk 27,9kg.
Allan Falk
Lange 24,7kg.
Søren Erhard Hansen

Karpefiskeri
Spejlkarpe 21,5kg.
lars rytter

Kystfiskeri
Laks 11,0kg.
per koch

Put and take fiskeri
Regnbueørred 13,9kg.
Lucas- Creutzberg

Trollingfiskeri
Laks 21,6kg.
Claus Sørensen

Åfiskeri
Laks 16,5kg.
Jens Lygum
Havørred 12,3kg.
Jan Gade

...Mere statistik >>

Fra Kristjan Nielsen's fangstjournal


(Klik på billedet, for større udgave)
Fangst:
Havørred  7,00 kg.  80cm.   
Konditionsfactor: 1,37


Fangstdato og tidspunkt:
27-10-2007  Tidspunkt: Eftermiddag

Fangststed:
østsjælland, Hemmeligt sted  

Metode/agn:
Spin - Spinner - tjaaa...  10 gr. 

Vind og vejr:
Vindstille vindstillelig vind, Let skyet  12 grader
Beretning:
Jeg har i et stykke tid gået og drømt om at investere i et nyt fiskehjul, da mine gamle hjul er noget billigt stads. Da jeg så på min sidste tur formåede at knække stangspidsen på min gamle stang, så jeg ingen anden udvej end at investere i et nyt sæt:-). Valget faldt på et knaldtilbud på en Fenwick Black Nighthawk stang og et Shimano Super Aero GTRA hjul.
Allerede samme dag som jeg havde købt udstyret tog jeg ud i min lille sejlbåd for at prøve grejet af.
På vej i bilen bandede jeg et par eder over at have glemt mit net hjemme i kælderen. På kysten havde det kunnet gå, men i min båd er der langt fra vandets overflade og op i båden på grund af sø-gelænderet.
Jeg havde siddet et par timer og fanget et par småfisk, da min far ringede og sagde at han var på havnen. 5 minutter forinden var jeg skiftet fra spinner til blink fordi en større fisk havde været oppe at vende i overfladen. Jeg forestillede mig det var en ørred og mente at chancerne for kontakt med den var større med blink. Men min far ringede og sagde han havde en øl med, så jeg lod ørred være ørred og sejlede ind efter ham.
Vi sejlede ud igen for at få at drikke en øl og få et par kast mere. Efter 15 minutter uden kontakt på blinket skiftede jeg tilbage til spinner da jeg tidligere havde fanget to mindre fisk på den. Da der var gået 20 minutter fik jeg et hug langt ude i kastet. Ikke noget voldsomt, men der var ikke tvivl om at der var fisk. Den nye stang og hjul gjorde det ikke nemmere at vurdere fiskens størrelse. Fisken blev dybt i vandet og svømmede relativt ubesværet på tværs af indpinningsretningen, det var første indikation af at det ikke var en gennemsnitsfisk. Jeg var dog stadig i tvivl pga. den nye stang som kunne være mere blød end min tidligere og derfor være årsag til at fisken måske føltes større end den var. Efter 3-4 minutter så vi de første hvirvler fra fisken. Der blev jeg temmelig sikker på at det var en flot størrelse. På det tidspunkt var den kommet cirka halvvejs ind til båden. Efter 10 minutter så vi fisken første gang ? en rigtig flot ørred i særdeles god form. Fra da af betød det ikke så meget om jeg mistede den, for jeg havde mærket dens kræfter og både min far og jeg havde konstateret at det var en pæn fisk ? men et billede ville jeg trods alt gerne have. Efter at have kæmpet med fisken i 15 minutter var den så tæt på, at vi forsøgte at lande den med en spand(!). Dårlig idé. Fisken tog udløb 5-6 gange mere mens vi spekulerede som gale på hvad vi skulle gøre. Min far har meget lidt erfaring med at fiske og kunne ikke tage den ved gællerne, det blev ikke lettere af at der er så langt ned til vandoverfladen. Efter 10 minutters yderligere fight og et par desperate udløb mere var fisken til at tale med. Jeg kom i tanker om bådshagen. Jeg har set i fjernsynet hvordan fisk kan gaffes på krog, men har aldrig prøvet det selv. Det virkede og ind kom fisken ? en rigtig flot havørred. Jeg kender ikke den præcise vægt, men gætter på 6-7 kg. Jeg har tidligere fanget en ørred på 80 cm som vejede 5 kg. men den var langt fra ligeså kraftig som denne. Jeg fik mit billede, fisken blev sat ud igen og det nye udstyr var godkendt. Mon ikke jeg skal ud i båden igen i næste weekend:-). Tilbage   Send til en fiskekammerat


Sommerhus på Langeland
© Copyright 123nu.dk/Fangster.dk. Fangster.dk er udarbejdet af
www.123nu.dk der forbeholder sig ret til at bruge materiale, indtastet på Fangster.dk. neospacer
Sponsorer:

Forest & Jagthuset


Sport Dres