neospacer
[<] 123nu.dk/Lystfisker Forum - mødestedet for lystfiskereFangster.dk på Facebook
fangster_dk Sommerhus på Langeland Top30 P&T i Danmark
Navigering
neospacer

Forside
Tilmeld dig her
Login
Fangstrapporter
Statistik
   Oversigt
   Å
   Eksotisk
   Fjordfiskeri
   Flod/elv
   Hav
   Havn/Mole
   Kyst
   Kajakfiskeri
   Medefiskeri
   P&T
   Sø/Mose
   Trolling
Info - vejledning
Billeder
Søg rapporter
Kontakt
Kystcup.dk
123nu.dk sommerhus
Antal Rapporter: 74853
Antal Fangster:248412
Medlemmer: 9450

Flod/elv
Laks 24,0kg.
Henrik Møller

Geddefiskeri
Gedde 15,0kg.
Steffen Nielsen

Havfiskeri
Torsk 27,9kg.
Allan Falk
Lange 24,7kg.
Søren Erhard Hansen

Karpefiskeri
Spejlkarpe 21,5kg.
lars rytter

Kystfiskeri
Laks 11,0kg.
per koch

Put and take fiskeri
Regnbueørred 13,9kg.
Lucas- Creutzberg

Trollingfiskeri
Laks 21,6kg.
Claus Sørensen

Åfiskeri
Laks 16,5kg.
Jens Lygum
Havørred 12,3kg.
Jan Gade

...Mere statistik >>

Fra Niels Christian Pedersen's fangstjournal


(Klik på billedet, for større udgave)
Fangst:
Laks  4,30 kg.  78cm.   
Konditionsfactor: 0,91


Fangstdato og tidspunkt:
02-07-2005  Tidspunkt: Eftermiddag

Fangststed:
VestNorge, Orkla Vormstad Camping 

Metode/agn:
Mede - Reje rig - Regnorm 

Vind og vejr:
Vindstille Nordlig vind, Skyfrit  25 grader
Beretning:
Fiskelogen ?Freaky Fishing Five Fanatics?, startede d. 30/6 den længe ventede fiskeferie ved at køre mod Vormstad Camping ved Orkla elven i Norge. Vi 5 fiskekammerater havde længe ventet spændt, da vi ikke havde været på ferie sammen før. Logen blev, med diverse ritualer, stiftet ca. et halvt år tidligere, men vi havde allerede haft en del gode druk- og fisketure sammen. Alligevel kunne vi se frem til en oplevelsesrig og sjov tur, hvor vi kunne lære hinanden endnu bedre at kende.
Kun et par uger forinden, lykkedes det ?Garnrykkeren?, ?Det flade blink? og jeg alias ?Blyfiskeren?, at låne en bil til turen. Endelig kunne vi kunne følges med ?Rudskallefiskeren? og ?Frede fredfisk? som kørte i egen bil på gule plader.
Det nu komplette broderskab, kørte i meget tætpakkede biler op gennem Sverige, hvor det uheldige skete: Klokken 0610 om morgenen, efter en lang nats kørsel på skift, kastede et deprimeret rådyr, sig selv i døden ud foran ?konvojen?. Føreren af den lejede bil, som kørte forrest, kunne ikke nå at reagere og rådyret blev ramt med ca. 90 km/t.
Heldigvis led det smukke dyr ikke, da det døde på stedet. Vi slap med forskrækkelsen, en smadret lygte og kølergitter og efter de nødvendige foranstaltninger var på plads, kunne vi fortsætte turen.
Ved middagstid ankom vi til Vormstad Camping. Vejret var næsten for sommeragtigt til fiskeri, men den stegende sol havde resulteret i en stor mængde smeltevand fra fjeldene. Orkla stod meget højt og var omkring 9 grader varm.
Første aften gik med at erkende, hvor stærk strømmen er i en norsk elv ved flom. Vi havde ikke store forventninger om at fange laks på turen, da vi var klar over, at det kræver flid, hårdt arbejde og helst en del erfaringer, som vi ikke havde.
Alligevel skete det, at jeg allerede dagen efter, kl. 1430 fik mit livs første laks.
Jeg var gået fra ?sluk? over til det klassiske ormefiskeri; slaskebly, trevejssvirvel og selvfølgelig det famøse røde uldtråd.
Jeg var ikke helt vild med metoden, og besluttede, at jeg ville satse resten af de dyrtkøbte ?mark? og fylde hele 2/0 krogen op med en stor klump sprællende orm.
Der er til tider trængt på zonerne ved Vormstads forholdsvis billige 2 km vald, og der hersker en vis form for disciplin og køkultur, for at få fiskeriet til at flyde.
Således stillede en norsk fisker sig afventende et par meter opstrøms for hvor jeg stod. Lettere stresset over hans dog velberettede ?påtrængning? tænkte jeg, at jeg lige ville tage et kast mere opstrøms, inden jeg ville lade ham få min plads ved poolen. Jeg var trods alt ikke mere end lige ankommet til pladsen.
Med stram line kunne jeg mærke hvordan det 40g. tunge slaskebly bankede ned over bundens sten og af og til nærmest blev suget ned i de dybe høller.
Men pludselig var der et sug der føltes lidt anderledes, og blyet stod stille. ?Øv, bundbid igen ? eller...?? tænkte jeg og strammede linen endnu mere op.
Først skete der ikke noget, udover at jeg kunne mærke en tyngde i linen, men så blev der rykket beslutsomt igen i den anden ende.
En tung, men lidt doven sølvblank laks fightede i ca. 15 min. Med feber i kroppen og hjælp fra en medfisker, blev skønheden landet under klapsalver fra tilskuere. Jeg kiggede på den norkse fisker, der havde ventet på min plads, rakte hånden bydende ud mod vandet og sagde ?værs?god?. Det tog han meget pænt med en grinende ?tak?.
God start på ugen tænkte jeg og fik stolt indvejet laksen til 4,3 kg.
Laksen blev fileteret og grillet over bål ved samme dags natfiskeri. Virkelig lækkert supplement til det dåsemad vi ellers levede af. Der gik dog nogle dage, før vi mærkede laks igen. En mindre ?grilse? på et par kilo fik, i nogle voldsomme udspring, vristet sig fri af endnu en af mine ormekroge.
Efter en uge med godt vejr, hygge og kammeratskab, drog vi hjem med i alt 3 laks på henholdsvis 4.3kg, 1.7kg. og 1.2kg. Alle logebrødre havde mærkede laks, hvilket vi betragter som en succes på første tur. Næste års tur er allerede under planlægning... Tilbage   Send til en fiskekammerat


Sommerhus på Langeland
© Copyright 123nu.dk/Fangster.dk. Fangster.dk er udarbejdet af
www.123nu.dk der forbeholder sig ret til at bruge materiale, indtastet på Fangster.dk. neospacer
Sponsorer:

Forest & Jagthuset


Sport Dres