neospacer
[<] 123nu.dk/Lystfisker Forum - mødestedet for lystfiskereFangster.dk på Facebook
fangster_dk Sommerhus på Langeland Top30 P&T i Danmark
Navigering
neospacer

Forside
Tilmeld dig her
Login
Fangstrapporter
Statistik
   Oversigt
   Å
   Eksotisk
   Fjordfiskeri
   Flod/elv
   Hav
   Havn/Mole
   Kyst
   Kajakfiskeri
   Medefiskeri
   P&T
   Sø/Mose
   Trolling
Info - vejledning
Billeder
Søg rapporter
Kontakt
Kystcup.dk
123nu.dk sommerhus
Antal Rapporter: 74921
Antal Fangster:248647
Medlemmer: 9450

Flod/elv
Laks 24,0kg.
Henrik Møller

Geddefiskeri
Gedde 15,0kg.
Steffen Nielsen

Havfiskeri
Torsk 27,9kg.
Allan Falk
Lange 24,7kg.
Søren Erhard Hansen

Karpefiskeri
Spejlkarpe 21,5kg.
lars rytter

Kystfiskeri
Laks 11,0kg.
per koch

Put and take fiskeri
Regnbueørred 13,9kg.
Lucas- Creutzberg

Trollingfiskeri
Laks 21,6kg.
Claus Sørensen

Åfiskeri
Laks 16,5kg.
Jens Lygum
Havørred 12,3kg.
Jan Gade

...Mere statistik >>

Fra Jacob Thorman's fangstjournal


(Klik på billedet, for større udgave)
Fangst:
Laks  7,30 kg.  95cm.   
Konditionsfactor: 0,85


Fangstdato og tidspunkt:
11-10-2002  Tidspunkt: Morgen

Fangststed:
VestSverige, Lagan  

Metode/agn:
Spin - Spinflue - Rød/sort rørflue 

Vind og vejr:
Frisk Nordøstlig vind, Skyet  0 grader
Beretning:

Det var ved at være sidste udkald for at fange laks i Lagan, så min fiskekammerat Jens-Åge og jeg havde valgt at tilbringe 2 dage ved denne lakse-perle i Halland. Som altid er der mange mennesker op til lukningen af åen, men at stort set alle pladser var optaget, kom alligevel bag på os. Vi prøvede alligevel at se om vores favorit-pladser var ledige, og det var de utroligt nok. Min plads ?plejer? at være ude på ?Sælhunde?-stenen, og Jens´ lidt opstrøms her. Det var tydeligt blevet efterår/vinter, for allerede efter få kast var stang-øjerne frosset til is.
Der blev først åbnet for vandet kl.8.00 og det lukkede allerede kl. 13.00 igen, da de også i Sverige har manglet nedbør i sensommeren og derfor ?sparer? Sydkraft på reserverne.
Endelig kom vandet ? dog kun halv kraft af det normale, men alligevel nok til at fiskene begyndte at røre på sig.
Allerede efter ca.15 min. fiskeri fik jeg et kontant hug på min rød/sorte rørflue, fisket som spinflue med 40 g. slaskebly. Fisken stillede sig dybt, men begyndte langsomt at gå opstrøms. Da den havde taget 15-20 m. line, fik jeg presset den op i overfladen, hvorefter den kvitterede med et udløb nedstrøms på 60-70 m. Gudskelov havde fiskerne nedstrøms set, at jeg havde fisk og stoppede kastene. Langsomt fik jeg presset fisken nærmere, men den holdt sig fortsat i dybet. Endelig ved land fik jeg den op i overfladen, hvorefter den ?mosede? ud i strømmen igen. Sådan gentog det sig et par gange, men med kortere og kortere udløb. Nu kom det store øjeblik, hvor den skulle nettes, og da jeg stod derude på øen mutters alene, måtte jeg stole fuldt og fast på mine egne evner ? det ville nu ha´ været rart med en hjælpende hånd, da der tillige var en halv meter ned til overfladen og jeg samtidigt stod på en våd klippe kant.
I overfladen begyndte den at ?rulle?, men den blev nettet helt perfekt. Flot, flot fisk. Det var en stor han-laks med en kæmpe kæbekrog, og hurtigt blev den vejet til 7,3 kg, målt til 95 cm og foreviget på foto.
Men så kom dilemmaet. På den ene side var jeg enormt glad for denne personlige rekord for Lagan og en total fed fight, men på den anden side, var det jo en farvet fisk. Jeg råbte Jens-Åge til råds, og han mente, at jeg sagtens kunne ta´ laksen, da det i Sverige er meget normalt at gokke alt med finner, og at vi tidligere har set de grimmeste kakkelovnsrør blive slæbt hjem. En tidligere tur, havde jeg genudsat en farvet 2 kilos han-laks og svenskerne havde gloet på mig, som om jeg var åndssvag, men den var jo farvet!?
Nu stod jeg så her med denne flotte fisk og var i syv sind. Endelig besluttede jeg mig. Den blev gokket.
Det var med en underlig følelse og en vis vemod, men på den anden side er der jo ikke noget ulovligt ved det ? og det var jo en han-laks. I Danmark havde jeg ikke tvivlet et sekund ? selvfølgelig skulle den ud igen. Men da jeg stod der på øen blev udslaget, at den måtte jage videre på ?de evige jagtmarker? og at den garanteret ville smage fint efter en røgning ? og det gjorde den.
Morale!? Tjaa, det er sommetider svært, at både være et moderne bevidst menneske som gerne vil bruge ? men ikke høste af naturen, og så samtidigt bare leve, uden at det etiske-regelsæt, vi som lyst/sportsfiskere selv har lavet, skal tage glæden fra én. Men lad det nu ikke gentage sig!!!!
De efterfølgende timers fiskeri gav ikke noget, men det havde været en dejlig formiddag ved åen. Med en moralsk ubalance i kroppen kørte vi til sommerhuset, for at slappe af resten af dagen, og lade op til næste dags fiskeri. Tilbage   Send til en fiskekammerat


Sommerhus på Langeland
© Copyright 123nu.dk/Fangster.dk. Fangster.dk er udarbejdet af
www.123nu.dk der forbeholder sig ret til at bruge materiale, indtastet på Fangster.dk. neospacer
Sponsorer:

Sport Dres