neospacer
[<] 123nu.dk/Lystfisker Forum - mødestedet for lystfiskereFangster.dk på Facebook
fangster_dk Sommerhus på Langeland Top30 P&T i Danmark
Navigering
neospacer

Forside
Tilmeld dig her
Login
Fangstrapporter
Statistik
   Oversigt
   Å
   Eksotisk
   Fjordfiskeri
   Flod/elv
   Hav
   Havn/Mole
   Kyst
   Kajakfiskeri
   Medefiskeri
   P&T
   Sø/Mose
   Trolling
Info - vejledning
Billeder
Søg rapporter
Kontakt
Kystcup.dk
123nu.dk sommerhus
Antal Rapporter: 74921
Antal Fangster:248647
Medlemmer: 9450

Flod/elv
Laks 24,0kg.
Henrik Møller

Geddefiskeri
Gedde 15,0kg.
Steffen Nielsen

Havfiskeri
Torsk 27,9kg.
Allan Falk
Lange 24,7kg.
Søren Erhard Hansen

Karpefiskeri
Spejlkarpe 21,5kg.
lars rytter

Kystfiskeri
Laks 11,0kg.
per koch

Put and take fiskeri
Regnbueørred 13,9kg.
Lucas- Creutzberg

Trollingfiskeri
Laks 21,6kg.
Claus Sørensen

Åfiskeri
Laks 16,5kg.
Jens Lygum
Havørred 12,3kg.
Jan Gade

...Mere statistik >>

Fra Anders Aagaard Hansen's fangstjournal


(Klik på billedet, for større udgave)
Fangst:
Laks  3,50 kg.  67cm.   
Konditionsfactor: 1,16


Fangstdato og tidspunkt:
04-08-2009  Tidspunkt: Morgen

Fangststed:
VestNorge, Orkla Vormstad Camping 

Metode/agn:
Spin - Blink - Mørasilda  27 gr.  str. 27  SølvRød 

Vind og vejr:
Vindstille vindstillelig vind, Regn  15 grader
Beretning:
Efter lang diskussion og planglægning faldt vores valg på Orkla. Vi valgte Orkla, som mål for årets laksetur, på grund af de mange fangstberetninger der var i perioden inden vi skulle afsted. Der blev fanget pæne laks i massevis, stort set hver dag.
Køreturen derop var uendeligt lang. Ca. 16 køretimer ekskl. pauser. Vi tog en overnatning i Sverige undervejs.
Vi kørte hele turen derop i øs-pjask regnvejr, og ankom til en skyfri himmel, så den første fiskedag kom til at foregå i strålende solskin.
Selvfølgelig var omstændighederne ikke med os. Vandstanden i elven var meget lav, på trods af den nylige regnskylle. Vi fik at vide af en af de mere frekvente brugere af campingpladsen, at vandstanden, blot et par uger tidligere, havde været hele 2 meter højere, end den var da. Dette fik samtidig mængden af fangstrapporter til at falde drastisk, og i hele den periode vi opholdt os på pladsen, blev der ikke indrapporteret en eneste laks. Meget demoraliserende.
Nå, men der var jo ikke andet at gøre end at klø på, og vi fiskede alle dage, om end det muligvis var med en smule manglende ihærdighed.
Da vi den ene af dagene kom hjem fra dagens fiskeri, havde min mor snakket med vores naboer, som i øvrigt havde benyttet campingpladsen hvert år i, så vidt jeg husker, 20 år, og fået fortalt, at hvis man ville fange laks, skulle man fiske tidligt om morgenen. Laksene trækker nemlig op om natten og når op til Vormstad Camping ved omkring 6/7-tiden. Morgenfiskeriet måtte prøves.
Den sidste morgen vi havde på pladsen blev vi vækket af mobiltelefonens alarm, som var sat til kl. 7. Vi kiggede udenfor, og gårsdagens pragtfulde solskinsvejr, var i løbet af natten blevet forvandlet regnvejr. Min far, som havde lidt problemer med sygdom og havde en lang køretur foran sig, valgte at blive hjemme og få sovet ud.
Jeg følte, selvom det var enormt fristende bare at blive liggende i sengen, at jeg var nødt til at komme afsted. Jeg måtte fange min første laks. Det var jeg simpelthen nødt til.
Mens jeg gik derned i mine waders og min regnjakke, tænkte jeg at denne form for ihærdighed nødvendigvis måtte belønnes. Ellers var der da ingen retfærdighed tilbage i verden. Jeg valgte et sted, hvor min far og jeg dagene forinden havde set masser af laks springe. Laks vi dog ikke kunne få til at hugge.
Det var et sted hvor elven bredte sig ud og vandet blev mere roligt løbende. På modsatte bred var der en 4-5 meter med lavvande og derfra gik det ellers bare nedad. Elven så meget dyb ud fra, dér hvor det gik nedad på modsatte bred og helt over til min bred.
Fiskeriet var ikke voldsomt spændende. Jeg så og mærkede intet og var hurtigt ved at miste modet. Dels på grund af det kedelige vejr, men også på grund af den manglende action.
Det kom faktisk så vidt, at jeg besluttede at lade de næste 5 kast blive de sidste inden jeg tog hjem igen. Nu vil jeg undgå klichéen om at fisken altid hugger i sidste kast, for det var i virkeligheden ikke det der skete, men det var ganske tæt på. Fisken huggede nemlig i 4 kast.
Jeg må indrømme at jeg i starten ikke troede at det var fisk. Laksen havde inden den for alvor huggede, svømmet og puffet lidt til blinket og jeg troede egentlig bare at det var blinket der ramte mod stenene på bunden. Det var først da der lige pludselig blev trukket line fra mit hjul at jeg opdagede at det rent faktisk var en fisk. Og at det rent faktisk var en pænt stor en af slagsen. Jeg sloges med den i lidt over 10 min. og fighten forløb rimelig normalt. Laksen tog nogle enkelte og ret lange udløb og stillede sig i strømmen, hvorefter jeg halede den ind igen og det samme så skete igen lige bagefter.
Jeg fik signaleret til en normand der befandt sig ca. 100 meter væk, at jeg godt kunne bruge lidt hjælp. Han kom og landede en pæn hanlaks på 3,5 kg. for mig.
I kan ellers tro det var lidt af en sejersgang at gå hjem med så pæn en laks i hånden. Der var mange misundelige blikke fra de andre lystfiskere. Tilbage   Send til en fiskekammerat


Sommerhus på Langeland
© Copyright 123nu.dk/Fangster.dk. Fangster.dk er udarbejdet af
www.123nu.dk der forbeholder sig ret til at bruge materiale, indtastet på Fangster.dk. neospacer
Sponsorer: